Välj en sida

Tillfälliga lokaler kan behövas med jämna mellanrum. Betydelsen av snabb access till sådana kan ibland vara helt avgörande för en verksamhets utveckling. Men en tillfällig lokal menar vi egentligen en paviljong eller modul. Detta är alltså små ”hus” eller byggnader som snabbt och enkelt kan ställas upp för att upprätthålla en verksamhet vid exempelvis en pågående renovering eller om en brand förstört en byggnad. Oavsett vilket så handlar det alltid om att upprätthålla pågående verksamhet. Detta är alltid kritiskt. Ett bolag skulle i vissa fall gå under om inte möjligheten till tillfälliga lokaler fanns. Detta handlar kanske inte främst om omklädningsrum men helt säkert vad gäller skolbaracker eller skolmoduler som vi väljer att kalla dem idag. Tillfälliga lokaler kanske inte låter så kul som begrepp menat men ack så hjälpfullt det har visat sig vara historiskt. Man vill knappt tänka på hur många verksamheter som troligen gått under om inte detta varit ett alternativ. Många kanske inte ens känner till möjligheten att hyra tillfälliga lokaler så det kan vara på plats att sprida detta så att medvetenheten stärks. Jag själv har många erfarenheter kring situationer där entreprenörer och bolag räddat livhanken (ekonomiskt) helt och hållet på grund av dessa paviljonger. I vissa fall fanns inga alternativ och både skolungdomar kan fortsätta sin utbildning och löntagare kan fortsätta sin anställning. I många fall utan något som helst uppehåll. Det säger allt om dessa paviljonger. Vi ska vara glada att de finns.