Välj en sida

Profilprodukter har kommit att bli en viktig del i företagens marknadsföring, men vad är då en profilprodukt? Ja, det kan vara i stort sett vilket föremål som helst som man kan trycka företagets logotyp på. Syftet är att man genom att använda produkten ska koppla samman den med företaget och skapa en medvetenhet om varumärket. Det är till stor hjälp när man vill värva nya kunder, fortsätta att ha goda relationer med befintliga kunder samt motivera medarbetarna och stärka samhörigheten på företaget.

Profilprodukter är mycket omtyckta och när de används konkret i vardagen överförs den positiva känslan på företaget, och det blir en långvarig effekt i och med att man behåller dem länge. Vill du ge ett modernt, klassiskt eller elegant intryck? Det finns produkter i alla stilar och för alla sammanhang och användningsområden. Det är till exempel populärt att dela ut profilprodukter på mässor och liknande evenemang.

Vilka varor används som profilprodukter?

Det finns nästan inga begränsningar för vilka föremål som kan användas som profilprodukter, så vad man vill ge bort kan lätt anpassas till situationen. En av de mest populära produkterna är pennor, de är billiga, lätta att dela ut till många och lätta att använda. Nästan alla har väl reklampennor i hemmet. Även godis, USB-minnen, läppbalsam och tändare är sådant som är enkelt att dela ut till stora folkmängder. Andra populära varor är muggar, termosar, sportflaskor och paraplyer, saker som man har praktisk nytta av. Kläder är en annan stor produktkategori. När människor bär t-shirts, kepsar, mössor och jackor med företagsloggan på blir det fin reklam. Att låta alla företagets medarbetare bära likadana arbetskläder stärker sammanhållningen och gör varumärket tydligt. Det finns också många produkter som passar för hemmet, bland annat ljus, vaser, plädar och köksredskap.
Att satsa på profilprodukter är alltså ett trevligt sätt att nå ut till kunderna.