Välj en sida

Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, West Ham United och Crystal Palace är alla exempel på lag som spelar i ett av fotbollens absolut finast rum, Premier League. Den gemensamma nämnaren stannar inte där, nämnda lag är också samtliga lokaliserade i Englands huvudstad London. En stad som verkligen andas fotboll. Utöver topplagen i Premier League finns det ytterligare klubbar som har sina rötter i vad många kallar för fotbollens huvudstad. Traditionerna är ofta djupt rotade hos lokalbefolkningen i de olika stadsdelarna som klubbarna härstammar ifrån och rivaliteten lagen emellan är stor. Det är just därför som derbyn i London alltid är en unik upplevelse för den som får tag på fotbollsbiljetter.


Stämningen från supportrarna på de brittiska arenorna är i världsklass och fansen stöttar alltid sitt lag i ur och skur. På den kanske mest klassiska arenan Stamford Bridge i västra London spelar Chelsea sina hemmamatcher. Genom åren har man hunnit med över 100 matcher mot sina ärkerivaler Tottenham Hotspurs från de mer norra delarna av staden, där det första mötet klubbarna emellan ägde rum redan år 1909. På matchdag kan du räkna med fullsatt och en atmosfär på arenan som saknar motstycke, från avspark tills att domaren blåser av efter 90 minuter av fotboll i världsklass. Få andra upplevelser går att jämföra med denna folkfest.


Ett annat derby som utspelar sig i London med anor som går lång bak i tiden är mötet mellan West Ham United och Millwall. Ett möte som i folkmun kallas för Dockers derby, ett namn som angivits på grund av klubbarnas historiska anknytning till hamnindustrin längst Themsen. Som alltid när derbyn av denna rivalitet spelas finns det ett mycket stort intresse både hos londonborna och tillresta supportrar från hela världen. För att få tag på fotbollsbiljetter i London av detta slag får man vara på hugget, men det är väl värt mödan när du sitter på puben med en öl innan matchen och sången ekar mellan tegelhusen. Idag behöver det inte heller bli för dyrt att gå på fotboll i London just av den anledningen att det finns gott om klubbar att kolla in, i flera olika divisioner.