Välj en sida

Många svenska ungdomar drömmer om att studera utomlands. Att studera utomlands är en fantastisk möjlighet man bör ta tillvara på när chansen finns. Du kommer att få många nya erfarenheter och lära dig om livet ur andra kulturella perspektiv. Därav får de som väljer att studera utomlands så mycket mer än en utbildning. När man väljer att studera utomlands handlar det oftast om att skolan har ett samarbete med andra länder för utbytesstudenter. Det innebär att det finns utländska studenter som väljer att study abroad även i Sverige.

Svenska studenter väljer ofta att åka till varmare länder som Australien och Indonesien, men det finns även många svenska studenter som studerar i Italien och Irland. Det beror till viss del på vilken typ av utbildning som man siktar på och vilka möjligheter skolan har att erbjuda. Det vanligaste är nämligen att man endast studerar en termin eller två utomlands; det finns dock goda chanser att förlänga utlandsstudierna och du kan även på egen hand söka dig in på utländska skolor. Det finns möjlighet att få bidrag från CSN för de utlandsstudier som man utför men i många fall behöver man även söka sig ett jobb vid sidan om för att man ska få det att gå runt.

study abroad

Om du planerar att studera i USA finns det risk att du kommer att få bekosta det på egen hand, ofta kan CSN hjälpa till med att bekosta utbildningen men allt utöver kommer du att få betala själv. Att ha studerat utomlands är en fantastisk merit att ha på CV:t som kommer att hjälpa dig att få jobb i framtiden samtidigt som du kommer att få erfarenheter som är oförglömliga. Du kommer att få ett annat perspektiv på livet samt minnen som du kommer att bära med dig genom hela ditt liv. Kolla upp dina möjligheter för utlandsstudier.