Välj en sida

Ett av de allra äldsta yrkena som finns är snickare. Här handlar det verkligen om att arbeta med händerna och få utlopp för både kreativitet och händighet. En snickare är aldrig rädd att ta tag i saker och drivs av att hela tiden närma sig slutresultatet. Men, vad gör egentligen en snickare då? Hamrar på plankor hela dagarna? Jovisst, detta ingår också i arbetsuppgifterna men det begränsas absolut inte till detta. En snickare arbetar på en rad olika sätt, beroende på vad som krävs från ett läge till ett annat.

Snickare kan arbeta både med stora och små projekt. Det kan handla om att delta i byggnationer av hela villor till att hitta speciallösningar till mindre byggen och anpassningar. Exempelvis finns det särskilda möbelsnickare, som enbart ägnar sig åt konstruktion av olika varianter av möbler. Det är överhuvudtaget inte ovanligt att en snickare har en specialinriktning av något slag, det vill säga ett område inom snickeri som han eller hon blivit riktigt bra på. Dock finns det många allt-i-allo inom snickeribranschen; snickare som arbetar med det mesta och kan lite av varje.

 

En vanlig dag för en snickare kan vara svår att beskriva i generella ordalag. Är det en person som arbetar med allt möjligt inom snickersnickare byggfirma

i kan vad som helst hända under en arbetsdag. Det kan exempelvis handla om att byta ut panelvirke på ett garage, att bygga en altan eller en lekstuga, eller att åtgärda ett knarrande golv. En snickare är mycket mån om att använda sig av bra verktyg för att underlätta arbetet. Här satsas det på proffsiga hammare, skruvmaskiner, slipmaskiner, sågar och annat som gör arbetet lättare och resultatet bättre. Rätt verktyg gör dessutom att arbetstiden för de olika momenten förkortas.

Inte sällan får snickaren fungera som rådgivare när det handlar om både stora och små projekt som ska utföras, både hos privatperson och företag.